‘Do what seems to be impossible’

Op een dag (waarschijnlijk een maandag, aangezien dit mijn vaste dag was om op consult) kwam ik op consult bij mijn arts,volledig in puin. Dit waren meestal de momenten dat ik niet slechts op controle ging bij zijn collega (wekelijks), maar weer eens van top tot teen doorgemeten moest worden om te ontdekken wat mijn zoveelste ‘crash’ veroorzaakt had…

Praten, prikkels verwerken, staan, lopen, laat staan communiceren, niets viel op zo’n moment binnen mijn mogelijkheden. Ik hield het bij ademhalen en een poging tot ‘rolstoel hangen’. In een notendop probeerde ik samen te vatten wat er, naast alles wat er altijd al aan scheelde, aan de hand was. Vervolgens was ik altijd weer dankbaar dat deze arts niet (zoals velen anderen) vragen zou stellen om erachter te komen wat ik gedaan had om in deze miserabele positie terecht te komen, maar 9 van de 10 keer reageerde met; “Nou, eerst maar eens even meten dan…”

Het was tijdens dit meten dat mijn gedachten afdwaalden en mijn oog viel op een kaart op de kast in de behandelkamer. “Do what seems to be impossible” stond erop. De illustratie  bij de tekst laat een meisje zien die het onmogelijke voor elkaar probeert te krijgen. Ze probeert vanaf de aarde de maan aan te raken. Ooit geprobeerd? Ik nog nooit, maar ik gok erop dat het onmogelijk is. Vergelijkbaar met het doel dat ik had in de situatie waarin ik mij op dat moment bevond, mijn gezondheid herwinnen. Onmogelijk!! Althans, zo oogde mijn situatie op dat moment.

Dat was waarschijnlijk ook de conclusie geweest als ik op dat moment rationeel mijn herstel had benadert.. maar dat deed ik niet. Niet denken, maar voelen, dat was het devies. Niet luisteren naar mijn gedachten, maar stilte creëren en luisteren naar mijn hart. En diep van binnen, vanuit mijn hart wist ik; “Ik word beter, ik weet niet hoe, maar ik word beter, ik zit op de goede weg. Ook al lijkt het & voelt het op dit moment als een onmogelijke opgave.” De kaart, de tekst, het zei alles; “Do what seems to be impossible”. Ik keek ernaar en wist dat dit mijn plan zou zijn, proberen mijn op dat moment ‘on-mogelijke doel’ te bereiken en niet opgeven…

De kaart ben ik nooit meer vergeten en de tekst ook niet. Ik heb het tot in den treure herhaald, hardop en in mijn hoofd. Ik heb het opgeschreven, gevisualiseerd en het is tegen mij gezegd: “volg je gevoel, vertrouw daarop” en “er zijn meer wegen die naar Rome leiden.” En nu zit ik hier, in Rome, vol dromen voor de toekomst en ervan overtuigd dat doelen die soms onmogelijk lijken, wel degelijk te realiseren kunnen zijn. Vaak door vooral goed naar jezelf te luisteren.

Herstellen van de ziekte van Lyme, waar zoveel controverse rondom is, is er voor mij één. Echter, daarnaast heb ik nog zoveel meer on-mogelijk lijkende dromen en ik neem iedereen graag via deze blog mee op mijn weg van ‘het on-mogelijke mogelijk maken’. Geen idee waar ik naartoe ga en wat het einddoel is, maar ik kom er wel ook al lijkt het nog zo onmogelijk. Inmiddels heb ik geleerd, dat als mijn gevoel mij zegt dat het kan, het verstandig is om daarop te vertrouwens. En wie weet, inspireer ik op mijn ‘on-mogelijke weg’ ook anderen.

I am determined to do what seems to be impossible. Hopefully you are too…

One thought on “‘Do what seems to be impossible’

  1. Kim

    De inspiratie knalt werkelijk door het beeldscherm heen… Ga zo door! Na 1 bezoek aan de arts, ben ik zo kotsziek dat ik me nu al afvraag of ik het wel aankan en vol ga houden. Jouw website heb ik op het juiste moment doorgebladerd, want jouw woorden geven me weer wat kracht om door te gaan. Gedachten uitschakelen en terug naar je gevoel, naar de stilte, naar jezelf luisteren.. Het on-mogelijke mogelijk maken. Thanks! Dat je nog maar heel veel mensen mag inspireren en helpen, met welke droom dan ook…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>